Stadhuis Den Haag

Opdrachtgever:
Robotics Architecture Production

Locatie:
Spui 70, Den Haag

Jaar van uitvoering:
2016

Werkomschrijving:
Wauben Productie BV heeft van Robotics Architecture Production de opdracht gekregen om een stalen leuning te vervaardigen voor het stadhuis van Den Haag. De leuning moest aansluiten op een houten wenteltrap die Robotics Architecture Production zelf zou produceren. De trap is geplaatst bij de Raadzaal en zal uiteindelijk als vluchttrap worden gebruikt.

Communicatie tussen beide organisaties speelde een belangrijke rol tijdens dit project. De stalen leuning en de wenteltrap werden namelijk onafhankelijk van elkaar geproduceerd. De stalen leuning moest in dezelfde spiraalvorm worden gewalst als de wenteltrap. Uiteindelijk pasten de leuning en de wenteltrap exact in het stadhuis, ondanks de precisie die beide organisaties moesten waarborgen.

In het verleden heeft het stadhuis van Den Haag de bijnaam ‘het IJspaleis’ gekregen. Deze bijnaam heeft het stadhuis te danken aan de witte kleur van het gebouw. Om ervoor te zorgen dat de stalen leuning past bij het huidige ontwerp van het gebouw is de leuning wit gecoat. De houten wenteltrap heeft dankzij een laag whitewash een gebleekte uitstraling gekregen.

Overzicht alle projecten