OCC

Opdrachtgever:
Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren, Visser & Smit Bouw)

Locatie:
Spuiplein Den Haag

Jaar van uitvoering:
2019

Werkomschrijving:
In het centrum van Den Haag werkt bouwcombinatie Cadanz sinds 2017 aan het nieuwe Onderwijs- en Cultuurcentrum (OCC). Het OCC gaat vier grote culturele instellingen huisvesten; het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum. Het Lucent Danstheater wordt na oplevering gesloopt. Het OCC wordt begin 2021 opgeleverd.

In opdracht van Cadanz hebben wij vier identieke entreeportalen ontworpen, geproduceerd en geplaatst. Twee entreeportalen aan het Spuiplein en twee aan de Turfhaven. Deze dienen als versterkingsconstructie voor de vliesgevels en voor het herbergen van de tourniquets. De stalen entreeportalen zijn gestraald en gemenied.

Daarnaast hebben we twee achtergevelconstructies gemaakt voor de gevelbouwer. Deze constructies zijn vervaardigd uit dikke stalen strippen en samengestelde kokers. De gevel loopt in dezelfde lijn mee als de stalen trap. Uiteindelijk zal het staal niet meer van binnenuit zichtbaar zijn, omdat het door ons bekleed zal worden met gecoat zetwerk.

Overzicht alle projecten